To Flavour Our Tears
I denne presentasjonen vil Cathrine snakke om sitt arbeid som Center for Genomic Gastronomy med fokus på et av de nyeste prosjektene hennes, To Flavour Our Tears. Center for Genomic Gastronomy er en kunstnerkollektiv som undersøker bioteknologier og biologisk mangfold i matsystemet, og studerer organismer og miljøer manipulert av menneskelige matkulturer. Kollektivet definerer seg som en ‘artist-led think tank’, med mål om å “map food controversies, to prototype alternative culinary futures and to imagine a more just, biodiverse and beautiful food system.”. To Flavour Our Tears prosjektet er en eksperimentell restaurant som utforsker menneskekroppens rolle som matkilde for andre organismer.
Cathrine Kramer
Cathrine Kramer er en Norsk kunstner og kurator. Hun er med-grunnlegger av “the Center for Genomic Gastronomy”, et kunstnerkollektiv som utforsker matsystemet. Hennes arbeid har vært utstilt ved bl.a. MU artspace, V2_, Verdens Helseorganisasjon, Kew Gardens og Victoria and Albert Museum. Hun ser kurator arbeidet som en forlengelse av kunstnerskapet hennes, og har kuratert utstillinger om mat, klima, og menneskenes fremtid for Science Gallery i Dublin. Human+ utstillingen har turnert til Center of Contemporary Culture, Barcelona (CCCB), ArtScience Museum, Singapore, and Palazzo delle Esposizioni, Rome. Hun har gitt foredrag ved en rekke kulturelle og akademiske institusjoner jorden rundt, og har studert ved Royal College of Art, London og University of Technology, Sydney. Cathrine arbeider i skjæringspunktet mellom kunst og vitenskap, med fokus på de økologiske og kulturelle dimensjonene av “Spaceship Earth”.




