c o c r e a t : e : u r e s : s h i f t
av Annike Flo
I c o c r e a t : e : u r e s : s h i f t samarbeider Annike Flo med noen av dem som allerede holder til på Atelier Nords lager, besøkende mennesker og til nå uoppdagede gjester. Prosjektet er et performativt eksperiment som forsøker å skyve vår oppfatning av andre vesener fra fremmed til kjent og vårt perspektiv på oss selv fra individ til symbiotisk vesen. s h i f t knytter mennesker sammen med organismer og rom vi vanligvis ignorerer eller frykter, i et forsøk på å mane frem nye og mulige virkeligheter.
S h i f t er inspirert av The Human Microbiome Project, som blant annet har vist at vår mikrobiom har nøkkelroller i og påvirker vårt immunsystem, hjerne og vårt genom; alle klassiske biologiske eksempler på vårt individuelle selv. Verket leker med ideen om den historiske Salongen som en møteplass, men også som en ikke-steril og flytende estetikk gjennom hvilket man kan utforske hva som skjer når vi estetisk og fysisk flytter mikrober ut av laboratoriet (og kjøleskapet). I stedet for å se dem gjennom en vitenskapelig eller truende linse, blir de gitt næring og omsorg slik at de kan blomstre der de er. Det vil i dette tilfellet si i Atelier Nords tidligere lagerrom, Portnerboligen, og på gaver donert av de menneskelige besøkende.
Annike Flo (NO, f. 1986) undersøker gjennom sine scenografiske arbeider hvordan og hva det betyr å skape i den Antropocene tidsalder. Flo er opptatt av og stiller spørsmål ved vårt forhold til andre skapninger og verden rundt oss, ofte inspirert av biovitenskapelig forskning. Ved å iscenesette andre skapninger som lever ut sine egne liv likegyldig til verket sammen med publikum og scenografen selv, blandes virkelighet og performance.





Annike Flo
Annike har en MA i scenografi fra Akademi for Scenekunst (2018) og en BA i kostyme for performance ved London College of Fashion, University of the Arts, London (2010). Som kostymedesigner spesialiserte hun seg innen immersive og partisipatorisk teater (Secret Cinema, Punch Drunk, Immersive Cult), noe hun har tatt med seg videre i sitt arbeid som scenograf og kunstner.